Een occasion private leasen? Bij welke leasemaatschappij is dat mogelijk?

Private lease gebruikte auto - goedkoop en geen onverwachte kosten

Een leasemaatschappij vinden die occasions aanbiedt is geen gemakkelijke opgave. Toch is het ons gelukt om 4 leasemaatschappijen te vinden die gebruikte auto’s aanbieden voor private lease.

1
Athlon
 • Lease al vanaf € 221 per maand een occasion
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s
 • 8.6/10 Gebaseerd op 26.525 reviews

3
Justlease
 • Lease al vanaf € 189 per maand een occasion
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s
 • 8.6/10 Gebaseerd op 1292 reviews

4
Auto.nl
 • Lease al vanaf € 195 per maand een occasion
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s
 • 9.1/10 Gebaseerd op 389 reviews

2
Ikrij.nl
 • Lease al vanaf € 169 per maand een occasion
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s
 • 8.6/10 Gebaseerd op 1042 reviews

Private lease aanbieding occasion

Als privé persoon een gebruikte auto leasen is een mogelijkheid die inmiddels alweer jaren bestaat. Toch is en blijft het een redelijk onbekend principe. Voor veel mensen is een lease auto rijden nog altijd iets dat hoort bij bedrijven. Een lease auto wordt geregeld door de baas en zijn personeel rijdt erin. Maar niets is minder waar. Je kunt ook privé heel goed een auto leasen als je dat wilt. Ook private lease van een occasion behoort tot de mogelijkheden. Met de bijbehorende voordelen en nadelen. Het is dus wel zaak om je vooraf even te verdiepen in de mogelijkheden die het privé leasen van een auto je kan bieden.

Private lease aanbieding occasion

Private leasen van een gebruikte auto klinkt misschien wat vreemd, maar het is zeker iets om eens bij stil te staan als je op zoek bent naar een andere auto.

Via private lease aanbieding kun je voor jezelf prima op een rij zetten waar je de 2ehands auto kunt vinden die het beste past bij jouw situatie. Van alle merken, modellen en uitvoeringen die beschikbaar zijn voor private leasing kun je een vergelijking opvragen om zo de meest geschikte en goedkoopste auto te vinden om te leasen.

Wat houdt private lease precies in?

Eigenlijk komt het er heel kort gezegd op neer dat je een auto gaat huren bij een leasemaatschappij. Dit ‘huren’ gaat onder bepaalde voorwaarden en heet in dit geval dan leasen. Voor een, afgesproken, vast maandbedrag kun je met een auto gaan rijden. In veel gevallen gaat het hierbij om nieuwe auto’s zodat je niet de aanschafwaarde in één keer op hoeft te hoesten en toch een nieuwe auto kunt rijden. Maar ook private lease voor occasions is sterk in opkomst. Eén en ander aan uitleg over de opkomst van private leasing kun je ook nog vinden via het volgende kanaal:

Wanneer kopen, wanneer private lease tweedehands auto?

Eigenlijk is het eerste wat je moet weten om de keuze te kunnen maken tussen het zelf kopen van een occasion of het gaan rijden van een occasion via private lease het antwoord op de vraag wat de auto je zou kosten zonder gebruik te maken van een private lease constructie. Op het internet zijn diverse pagina’s waar je informatie kunt vinden over wat het hebben en rijden van een auto je nu eigenlijk kost. Veel mensen hebben wel een auto, maar zijn slecht op de hoogte van wat het voertuig hen nu eigenlijk precies kost. De prijs van benzine of diesel weten ze wel. Maar verder? Om hier een inzicht in te krijgen voor jezelf zou je eens kunnen kijken bij de ANWB.

Kosten van eigen auto vaak hoger dan gedacht

Misschien heb je zelf ook echt geen idee van wat de auto hen per maand kost. Het ding staat voor de deur, de boodschappen worden ermee gehaald, de kinderen worden ermee rondgereden en misschien gebruik je een auto ook nog voor woon-werkverkeer, maar wat dat allemaal kost? Het blijft in veel gevallen gissen. Om je nog meer te helpen bij het verkrijgen van een overzicht geven ook het Nibud en de Consumentenbond nog een kijkje in de wereld van autokosten. Je kunt dit opzoeken via het Nibud en de Consumentenbond.

Private lease gebruikte auto

Wanneer je voor jezelf een beeld hebt gekregen van wat een tweedehands auto je daadwerkelijk zou kosten qua bijvoorbeeld gebruik en afschrijving, dan kun je daarna de kosten van private lease vergelijken en vaststellen of een gebruikte auto leasen via private leasing misschien geen betere (goedkopere) optie voor je is. Juist door een overzicht te hebben van diverse occasions kun je voor jezelf echt de juiste beslissing maken.

Voordelen van leasen zijn natuurlijk dat zaken zoals onderhoud, belasting en verzekeringen je allemaal uit handen worden genomen door de leasemaatschappij. Soms wordt zelfs de winterbandenwissel voor je geregeld. Nadeel is dat je wel altijd vast zit aan de voorwaarden van een leasecontract en bijvoorbeeld het bijbehorende aantal te rijden kilometers.

Auto leasen met private leasing voordelen

Maar als je dan kijkt naar de voordelen, dan kunnen die in veel gevallen toch zeker wel opwegen tegen het nadeel van dat de auto niet je eigendom is. Een overzicht van de voordelen van een auto via private leasing zijn onder andere:

 • Je hoeft de aanschafprijs niet in één keer op te hoesten
 • Geen onverwacht hoge kosten van reparaties
 • Je betaalt elke maand een vast bedrag aan de lease maatschappij
 • Je kunt een (relatief) nieuw model rijden voor een (relatief) lage prijs
 • Geen extra kosten voor verzekering, belasting en (groot) onderhoud door de garage
 • Je rijdt de auto zolang je contract loopt, geen zorgen over verkoop later

Private lease en BKR

Misschien heb je er nog niet bij stil gestaan. Of juist wel. Als je een auto gaat rijden via een private lease constructie, dan zorgt dit er in veel gevallen voor dat je een registratie zult krijgen bij het Bureau Krediet Registratie. Je gaat immers een langlopend contract aan met een leasemaatschappij en dat houdt in dat je elke maand een vast bedrag aan die maatschappij zult moeten betalen.

Nu is het wel zo dat er tegenwoordig ook steeds meer mogelijkheden komen tot het leasen van een 2ehands auto via private leasing zonder BKR registratie. Meer informatie hierover kun je vinden via BKR. Zeker wanneer je nergens anders in de problemen zit op financieel gebied en wanneer je prima in staat bent om elke maand het te betalen bedrag op te brengen, dan hoef je jezelf over een BKR registratie niet druk te maken. Het kan zelfs juist ook een ‘bewijs van goed gedrag’ vormen voor eventuele toekomstige kredietverstrekkers.

Private lease aanbieding voor beste leaseauto

Wanneer je voor jezelf hebt vastgesteld dat je graag een lease auto wilt gaan rijden, dan is het zaak om de beste aanbieder van die voor jou perfecte lease auto te vinden. Om jezelf hierin een hele, tijdrovende zoektocht te besparen is een instelling als Private Lease Aanbieding ideaal. Hier kun je aangeven naar wat voor soort auto je op zoek bent en wachten op een passende aanbieding.

Denk hierbij aan zaken zoals leeftijd, type, gewenste leaseperiode et cetera. Wanneer je die zaken vast op een rijtje hebt, dan wordt het zoeken naar de goedkoopste en best passende auto via private lease aanbieding een stuk eenvoudiger dan wanneer je zelf allerlei leasemaatschappijen naast elkaar moet gaan leggen.

Conclusie private lease occasion

Conclusie is eigenlijk dat je eerst voor jezelf vast moet stellen of de kosten en voordelen van een privé geleasete auto opwegen tegen de kosten en voordelen van een door jezelf gekochte auto. Als het antwoord ‘ja’ is, dan is nog een voordeel van een leaseauto dat je er binnen de kortste keren één kunt hebben. Of je nu op zoekt bent naar een elektrische auto, een stationwagen, SUV of juist die leuke, kleine stadsauto. Op de lease occasionmarkt is bijna alles te vinden.

Private Lease Aanbieding
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken