Private lease of kopen?

Private lease of kopen?

Steeds meer mensen twijfelen tussen een auto private leasen of een auto kopen. Vooral in zakelijk gebruik heeft private lease vaak de voorkeur. Onbeperkt rijden in een nieuwe auto voor een vast maandbedrag is voor veel zakelijke ondernemers, bedrijven en particulieren een interessant aanbod. Hierbij zitten verzekeringen en eventuele reparaties bij schade vaak inbegrepen waardoor je minder tijd en geld kwijt bent aan dergelijke omstandigheden. Maar wat is goedkoper? Private lease of zelf kopen? Maak je eigen private lease of kopen berekening om te bekijken wat voor jouw gebruik voordeliger is.

Private lease goedkoper dan kopen

Om te kijken of een private lease goedkoper dan kopen is wat betreft een auto voor de zaak of voor privé gebruik is het handig om jezelf drie vragen te stellen.

 1. Wat kost een nieuwe auto wanneer je deze zelf zou aanschaffen?
 2. Wat kost je huidige auto of een occassion per maand?
 3. Wat kost het leasen van een nieuwe auto?

Wanneer je de antwoorden op bovenstaande vragen weet kun je de maandkosten van een bestaande of totaal nieuwe auto vergelijken met de maandkosten van een private leaseauto. Let hierbij op dat des te langer je een auto huurt aan de hand van private lease, des te goedkoper het maandbedrag wordt. Zo kan private leasen in verhouding dus eenvoudig goedkoop private leasen genoemd worden, omdat je op langere termijn goedkoper uit bent.

Auto private leasen vs. kopen

Privé lease of kopen, wat is het voordeligst? Een auto leasen heeft zo zijn voordelen ten opzichte van een auto kopen, helemaal wanneer het om (extra) kosten gaat. Wanneer je op zoek bent naar een gloednieuwe auto is leasen zeker een goed idee: de nieuwste modellen staan bij de aanbieder vaak al voor je klaar. Je hoeft niet bij verschillende dealers langs te gaan om de beste deal te krijgen maar je kunt bij wijze van spreken direct wegrijden. Dat is ideaal wanneer je snel een auto geregeld wilt hebben! Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je een contract afsluit van minimaal twaalf maanden. In dit geval is een auto kopen een beter idee wanneer je er zeker van wilt zijn dat je de auto precies kunt samenstellen zoals jij dat wilt. Bij een private leaseauto is dat niet mogelijk. Per definitie is privé lease niet goedkoper dan kopen. Je persoonlijke situatie is een belangrijk aspect bij je besluit om te besluiten tot privé lease of een auto kopen.

Een ander groot voordeel van een auto leasen ten opzichte van een auto kopen is dat je te maken hebt met een vast maandbedrag waarbij je geen financiële verrassingen tegenkomt. Een auto kopen betekent een groot bedrag in één keer uitgeven, zonder dat je 100% zekerheid hebt. Je spaargeld kun je bij een auto leasen dus ergens anders aan uitgeven of gewoon op je bankrekening laten staan. Wanneer je pech hebt met een private leaseauto wordt alles voor je geregeld en heb je niet te maken met extra onverwachte kosten voor bijvoorbeeld reparatie. In dat geval is een auto private leasen ook een goedkopere optie.

Is private lease goedkoper dan kopen?

Wat is voordeliger private lease of kopen? De vraag waar helaas niet altijd een duidelijk antwoord op is.  Of een auto private leasen uiteindelijk goedkoper dan kopen is hangt af van een aantal aspecten. Kijk bijvoorbeeld goed naar je wensen: ben je tevreden met een kleine auto zonder toeters en bellen of wil je gaan voor het nieuwste model met de nieuwste ontwikkelingen? Let op of de extraatjes van een auto bij de prijs zijn inbegrepen wanneer je gaat leasen of dat je hiervoor extra moet betalen. Leasen is ook voordeliger wanneer je van plan bent om een auto met geleend geld aan te schaffen. Een auto kopen is een behoorlijke uitgave, daarom doen veel mensen dit (deels) met geleend geld. Uiteindelijk is dit natuurlijk financieel gezien niet de oplossing: je moet het geleende geld terugbetalen terwijl je niet van de extraatjes kunt genieten die je bij private leasen bijvoorbeeld wel hebt. In dit geval is een auto private leasen goedkoper dan kopen.

Kies je voor kopen of private lease

Veel mensen denken dat private lease duurder dan kopen is, maar in aantal gevallen is dit dus niet zo. Uit onderzoek van het GFK blijkt dat maar liefst 85% van de Nederlandse autobezitters niet eens weet hoeveel geld hij of zij per maand kwijt is aan zijn of haar auto. Met private lease worden deze maandkosten een stuk overzichtelijker. Het is verstandig om naast alle bovenstaande punten te kijken naar het doel van je autogebruik: gebruik je de auto voor woon-werkverkeer, boodschappen en leuke uitjes of moet je iedere dag veel kilometers maken om op bezoek te gaan bij klanten voor je werk? Private lease is met name goedkoper voor de eerste categorie. In het tweede geval is het verstandig om te kijken wat private lease vergelijken voor jou kan betekenen. Gelukkig zijn er op het gebied van private lease met regelmaat interessante aanbiedingen en acties te vinden je voor een voordelige deal. Meer weten over private leasen? Bekijk dan deze video van Automotive Insiders over waarom je wel of niet voor private lease moet kiezen.

Private lease of kopen voor jou

Wanneer je nog steeds twijfelt over private lease of kopen kun je kijken naar de volgende punten.

Kies voor private lease wanneer je:

 • Iedere maand een vast bedrag wilt betalen voor je auto
 • In een nieuwe auto wilt rijden maar hier niet meteen de hoofdprijs voor wilt betalen
 • Geen onverwachte kosten wilt hebben met je auto
 • Van zekerheid houdt wanneer het om autorijden gaat.

Kies voor een auto kopen wanneer je:

 • Van plan bent om je auto helemaal op te rijden
 • Lang gespaard hebt om een nieuwe auto aan te schaffen
 • Heel graag je eigen auto wilt hebben
 • Niet per se het nieuwste model auto nodig hebt
 • Niet vast wilt zitten aan een soort huurcontract

Of een private autolease voor jou de meest voordelige optie is hangt dus af van een aantal aspecten. Bekijk voor jezelf of het financiële plaatje bij leasen voor jou voordelig is en start vandaag nog met private lease van een auto. Neem contact op om meer te weten over private lease en de mogelijkheden ervan.

Subscribe to our list

Don't worry, we don't spam

How to add Email box
Close ✕

Prijs

Conditie

Brandstof

Versnelling

Carrosserie

Merk

Leasemaatschappij

Private Lease Aanbieding
Logo