12 maanden private lease? Bij welke leasemaatschappij is dat mogelijk?

Een leasemaatschappij vinden die auto’s aanbiedt voor 12 maanden private lease is geen gemakkelijke opgave. Toch is het ons gelukt om 4 leasemaatschappijen te vinden die auto’s aanbieden voor 1 jaar private lease. Bij Athlon gaat het om occasions, bij Seat Private Lease heb je de mogelijkheid om je leasecontract na 1 jaar maandelijks op te zeggen en bij Toyota Private Lease kun je bij verschillende modellen gebruik maken van Private Flexlease (na 1 jaar kosteloos opzeggen).

1
 • Lease al vanaf € 241 per maand een occasion voor 1 jaar
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s

3
 • Huur voor 3, 6 of 9 maanden een auto vanaf € 279 pm
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Ruime keus uit verschillende auto’s

1
 • Alleen online te bestellen vanaf € 349
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Geldig voor de Seat Ibiza Flex

2
 • Al vanaf € 209 1 jaar private lease
 • Aangesloten bij ‘Keurmerk Private Lease’
 • Private FlexLease geldig voor AYGO, Yaris en Corolla

Private lease 12 maanden

Een private lease voor 12 maanden afsluiten kan een goed idee zijn als je nergens aan vast wilt zitten. Bijvoorbeeld omdat je een sabbatical wilt nemen en langere tijd in het buitenland wilt vertoeven. Of misschien heb je zicht op een nieuwe baan met een leaseauto van de zaak. In dit soort gevallen kun je kiezen voor 1 jaar private lease. Goed dat deze mogelijkheid bestaat, houd er echter wel rekening mee dat je maandbedrag hoger is dan wanneer je kiest voor een contractperiode van de gebruikelijke 48 of 60 maanden. Hoe langer de looptijd, hoe lager het maandbedrag. Niet iedere aanbieder heeft overigens voor elke auto een 12 maanden private lease. Op onze pagina private lease vergelijken kun je gemakkelijk de beste aanbieder voor jouw nieuwe leaseauto vinden.

Voordeel private lease voor 1 jaar

Zoals hierboven reeds gezegd, een voordeel van 1 jaar een auto leasen is de flexibiliteit. Je zit slechts 12 maanden vast aan het contract. Dus mocht je (nog) niet in een stabiele situatie zitten qua werk en privé, dan kan een 12 maanden private lease voor jou de ideale uitkomst zijn. Zonder spaargeld rijd je een jaar rond in een kek nieuw karretje zoals bijvoorbeeld de Fiat 500. Ben je iemand die altijd elk jaar in de nieuwste auto wilt rijden, dan kun je natuurlijk – als je het financieel kunt behappen – ook kiezen voor 1 jaar een auto leasen. Maar eerlijk is eerlijk, dit is zeer zeker niet de goedkoopste manier om een auto te leasen.

Private lease van 1 jaar met langere periodes vergelijken

De prijzen van 1 jaar private lease liggen gemiddeld fors hoger dan wanneer je kiest voor 4 of 5 jaar. Denk hierbij aan een maandbedrag dat wel € 100 duurder kan uitvallen. Een richtlijn is een prijsverhoging van zo’n 20 à 25%. Maar je contract ontbinden omdat je toch binnen de 4 jaar van je leaseauto af wilt is ook prijzig. Dus in sommige gevallen is private lease voor 1 jaar zeker een goed idee.

Goed verzekerd rondrijden

Als je auto gaat rijden, dan is verzekering een must. Bij het afsluiten van een private lease voor 12 maanden krijg je een all-risk verzekering op je auto. Doordat deze verzekering over het algemeen collectief wordt ingekocht, kunnen de prijzen niet alleen laag worden gehouden maar krijg je er ook nog eens goede voorwaarden bij. Een schadeverzekering voor inzittenden is vaak standaard inbegrepen. Je kunt dus zonder problemen je auto aan vrienden, je ouders, broers of zussen uitlenen, zonder dat jij of zij zich zorgen over de verzekering hoeven te maken.

Wanneer begon leasen in Nederland?

Het leasen van auto’s kwam in Nederland in de jaren 80 enorm opzetten. Voornamelijk grotere bedrijven richtten in die tijd gezamenlijke holdings op voor het wagenparkbeheer. Vanaf die tijd zijn er ook meer gespecialiseerde autoleasebedrijven ontstaan. Het leasen voor particulieren is de laatste jaren ook erg in trek. In 2016 is er een keurmerk voor private lease gekomen, met het doel een glasheldere markt tot stand te laten komen en om de consumenten in bescherming te nemen.

Leeftijdseisen private leasen

Er zijn een aantal leasemaatschappijen die als eis stellen dat de bestuurder minimaal 21 of 24 jaar oud is. Alleen dan kunnen ze een private lease voor 12 maanden afsluiten. Er zijn ook leasebedrijven die een maandelijkse toeslag op de leaseprijs in rekening brengen. Deze verschilt van 10 euro tot 25 euro voor automobilisten onder de leeftijdsgrens van 24 jaar. Pakweg de helft van deze maatschappijen hanteren een maximale eindleeftijd. Wil je dus 1 jaar een auto leasen, dan is het echt verstandig om hier op te letten.

Private leasen en later eigenaar

Als je voor 1 jaar een private lease gaat afsluiten, zijn er natuurlijk wel dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige mensen beseffen het zich niet direct, maar als je een auto gaat leasen houdt het niet in dat je de eigenaar van het voertuig bent. Je betaalt dus voor het gebruiken van de auto. In sommige gevallen is het aan het einde van je leasetermijn echter wel mogelijk om de auto voor een bepaald bedrag te kopen, hoewel de meeste mensen na een private lease van 1 jaar bijvoorbeeld liever opnieuw een private lease voor 12 maanden afsluiten, met dezelfde voorwaarden.

Vergelijken loont!

Vaak gaat men met een private lease een contract voor meerdere jaren aan. Het gemiddelde hiervoor ligt op twee tot drie jaren. Het is daarom aan te raden alle leaseovereenkomsten eens goed door te nemen. Via onze vergelijkingspagina heb je de mogelijkheid om alles op je gemak en nauwkeurig met elkaar te vergelijken. Door een private lease voor 12 maanden af te sluiten heb je een leuke periode om in de auto te rijden en kan je later gewoon weer een ander merk of type uitkiezen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk dezelfde auto te nemen.

Leasen tegen de beste prijs

Een private lease voor 1 jaar kan heel gemakkelijk afgesloten worden. Uiteraard wil jij leasen tegen de beste prijs. De baas betaalt tenslotte niet. Dat heeft ook weer zijn voordelen, want zo kan je helemaal zelf bepalen welke auto je privé wilt leasen. Kies je een kleine auto, omdat je alleen of met zijn tweeën bent? Of valt je uiteindelijke keuze op een grotere wagen, omdat het hele gezin er ook in moet meerijden en misschien zelfs de honden. Neem op je gemak een kijkje tussen de vele beschikbare mogelijkheden, vergelijk de beste maandelijkse aflossingen die je voor je private lease moet betalen en sluit snel en simpel een jaarcontract af, zodat je heerlijk in je eigen tijd van een gloednieuwe auto kunt genieten, zonder dat je er in één keer een groot bedrag voor moet betalen.

Private Lease Aanbieding
Logo
Enable registration in settings - general
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken